Home
Sponsormogelijkheden

Nieuwsbrief

Abonneer je nu op onze elektronische nieuwsbrief!

Social Media

Ook STEPP heeft een eigen facebookpagina!
Bezoek ons

STEPP kan je ook vinden via LinkedIn!
Bezoek ons

Volg STEPP op Twitter!
Bezoek ons

INSPIRATIEDAG VEILIGHEID IN DE SECTOR

03 10 2013

De artistieke & creatieve sector is een boeiende, uitdagende en veeleisende sector. Een sector waarin het belang van preventie en veiligheid niet onderschat mag worden. Dit blijkt onder andere uit de arbeidsongevalsstatistieken van de sector.

“In de creatieve en artistieken sector gebeuren procentueel gezien minder arbeidsongevallen dan in het reguliere arbeidscircuit. Maar de ernst en de gevolgen van een arbeidsongeval in de sector zijn vaak veel groter”

Ook uit een recente sectorbevraging van het Kenniscentrum Podiumtechnieken en de Pianofabriek bij freelance podiumtechnici , blijkt dat de antwoorden rond preventie & veiligheid enigszins verontrustend zijn.

“Eenentwintig procent geeft aan dat veiligheid geen reden is om een opdracht te weigeren en meer dan één op drie ziet veiligheid niet altijd als een bepalende factor bij het uitvoeren van een opdracht. Voor 28 % van de technici is het zelfs niet duidelijk wie uiteindelijk verantwoordelijk is voor de veiligheid.”

T-Interim organiseert deze inspiratiedag om te informeren en sensibiliseren rond het thema veiligheid en preventie op de werkvloer. Informeren en sensibiliseren op maat van onze sector. Maar ook het dialoog opstarten, om samen te werken aan een veiligere sector.

Dit gebeurt samen met enkele experts. De focus ligt niet enkel op het technisch-juridisch kader omtrent veiligheid op de werkvloer en omtrent verzekeringen. Er wordt ook getoond hoe je veiligheid bespreekbaar maakt in je organisatie, hoe je werkt aan een veiligheidscultuur en zo medewerkers en freelancers betrekt in het veiligheidsbeleid van je organisatie.

 

PRAKTISCH:

Wanneer: Donderdag 3 oktober van 13u30 tot 17u30
Waar: Bronks Brussel
Info & inshrijving: www.t-heater.be
Programma:

 

  • 13u30                   Ontvangst
  • 14u                      Inleiding & verwelkoming door t-heater
  • 14u15                   Katrien Verhulst, Manager arbeidsveiligheid & arbeidshygiëne bij Attentia, licht het algemeen technisch & juridisch kader rond preventie en veiligheid in de artistieke & creatieve sector toe aan de hand van storytelling.
  • 15u00                   Kurt Mampaey, expert arbeidsongevallen verzekeringen bij Ethias, bespreekt de arbeidsongevallenverzekering en de aansprakelijkheid in de praktijk en licht toe hoe Ethias en t-heater een specifieke extra verzekering voor de creatieve en artistiek sector hebben ontwikkeld”.

  • 15u40                   Pauze

  • 16u10                   Lara Emde, projectmedewerker veiligheid bij het Sociaal Fonds voor Podiumkunsten en STEPP vzw, start de dialoog op rond veiligheid aan de hand van een interactieve workshop. In deze workshop toont ze hoe je veiligheid bespreekbaar maakt in je organisatie, hoe je werkt aan een veiligheidscultuur en zo medewerkers en freelancers betrekt in het veiligheidsbeleid van je organisatie.
  • 17u                        Terugblik & terugkoppeling
  • 17u20                   Afsluitende netwerkreceptie en mogelijkheid tot napraten

AGENDA

FACE academy: MA VPU training
JTSE, Parijs
SIEL, Parijs
IES, Amsterdam
PULSE trefdag sociaal-econologische verandering
Amptec audio networking seminar
Luminale 2014
PLASA London
Start Expert class Cultuurmanagement
APEX presents: Digico days-Antwerpen
FACE academy: Wireless survival
Face Academy: Avid S3L Masterclass
FACE Academy: ETC Element training
FACE Academy: ETC Element training
FACE Academy: Grand MA2 training
FACE Academy:LUMINEX Network Intelligence
FACE Academy: LUMINEX Network Intelligence
CONTACTDAG: CC de Werf, Aalst
© 2024 STEPP vzw. Alle rechten voorbehouden. D&D by Invoke Mediaworks.