Home
Sponsormogelijkheden

Nieuwsbrief

Abonneer je nu op onze elektronische nieuwsbrief!

Social Media

Ook STEPP heeft een eigen facebookpagina!
Bezoek ons

STEPP kan je ook vinden via LinkedIn!
Bezoek ons

Volg STEPP op Twitter!
Bezoek ons

STEPP MAGAZINE

Driemaandelijks magazine voor theatertechniek, theaterarchitectuur en scenografie. Nummer:

Inhoud van magazine Nr. 145:

Een opleidingsveld in beweging, hoe staan de podium-technische opleidingen er voor?

Gewoontegetrouw geven we in de aanloop naar de zomer, wanneer iedereen begint te denken aan het volgend seizoen, het volgend schooljaar, het volgend academiejaar, een stand van zaken. Met een kritische blik op het onderwijs en bijscholingslandschap in onze sector.


Door: Chris Van Goethem
Gegarandeerd gegradueerd - nieuwe opleiding in de event- en podiumtechnieken

Volgend academiejaar, vanaf september 2023, starten RITCS in Brussel en KCA in Antwerpen samen een gloednieuwe graduaatsopleiding Podium- en Eventtechnieken (PET)


Door: Chris Van Goethem
Eerlijk duurt het langst? Een beperkt onderzoek naar de looninschaling van podiumtechnische profielen

Eerlijk loon voor professioneel werk: het is een thema dat ons allemaal nauw aan het hart ligt. Aan de vragen die STEPP wekelijks bereiken, merken we echter dat op dat vlak nog wel wat werk op de plank ligt. Velen geven aan niet correct verloond te worden. Maar is dat wel zo? 'Meten is weten', zegt het spreekwoord dan, neit enkel om te vermijden van 380V op een toestel los te laten. Daarom lanceerde STEPP tussen eind december en begin februari een steekproef naar de huidige verloning binnen het werkveld.


Door: Bert Moerman
Collegadag: Veilig de hoogte in (en weer naar beneden)

Op onze Collegadagen verzamelen leidinggevende technici van grote en kleine huizen, gezzelschappen en cultuurcentra rond de tafel voor een inspirerende middag rond een niet-zo-technisch thema. Zo hadden we het al eens over teammanagement, duurzaamheid en ventilatie. Op de jongste ediite in Cc de Zeepziederij in Bree gingen de gesprekken over veiligheid op de werkvloer en persoonlijke beschermingsmiddelen. 


Door: Jan Decalf
Shake The Stage: In Memoriam Franco Dragone

Zes maand geleden ontviel ons een tycoon uit de entertainment sector. Op 30 september 2022 kreeg hij een hartaanval en stierf in een ziekenhuis in Caïro. Fanco was in Egypte om de historische locatie te verkennen voor een mogelijke productie. 


Door: Roel Proesmans
Klaar voor de knal: de historische Canon kan worden ingezet.

Het Canonproject is afgerond. Dit is de iets minder controversiële versie over theatertechnieken, maar daarom niet minder interessant. Dit Europees Erasmus plus project, geledi door het Kenniscentrum podiumtechnieken RITCS, liep (met verlengingen) drie en een half jaar. Het had als doel om "het bewustzijn en het begrip van de geschiedenis van de podiumtechnieken te vergroten, met focus op de praktijken en de technici. 


Door: Chris Van Goethem
Tips & Tricks voor Technici: veilig focussen vanop de brug

In deze rubriek maken we elkaar het leven iets makkelijker. We delen hier vondsten, oplossingen voor vaak voorkomende situatie bij werken in de podiumsector. 


Door: Davy BoutsenJaargang 12
Nr. 145 - 03/2023
Redactie STEPP Magazine
E-mail: info@stepp.be
  Dit nummer bestellen
  Op zoek naar een specifiek artikel ? Consulteer dan hier de volledige index van artikels uit Bastt-Aktualiteiten, Proscenium en STEPP-magazine.
© 2024 STEPP vzw. Alle rechten voorbehouden. D&D by Invoke Mediaworks.