Home
Sponsormogelijkheden

Nieuwsbrief

Abonneer je nu op onze elektronische nieuwsbrief!

Social Media

Ook STEPP heeft een eigen facebookpagina!
Bezoek ons

STEPP kan je ook vinden via LinkedIn!
Bezoek ons

Volg STEPP op Twitter!
Bezoek ons

STEPP MAGAZINE

Driemaandelijks magazine voor theatertechniek, theaterarchitectuur en scenografie. Nummer:

Inhoud van magazine Nr. 140:

40 jaar steunpunt: van de eerste stappen naar STEPP

Hoewel erfgoed en duurzaamheid bijzonder belangrijke onderdelen zijn in wat STEPP aanbelangt, moeten we - eerlijk is eerlijk) toch toegeven dat we geen kampioenen zijn in het oplijsten van onze eigen geschiedenis.


Door: Jan Decalf
40 jaar voorzitters

In een digitale bevraging werd bij de voorzitters van de afgelopen jaren gepolst naar hun ervaringen.


Door: Lies De Backere
Boekenrubriek: Droomlanders - Tovernaars van het geschilderde toneeldecor

Droomlanders - Tovernaars van het geschilderde toneeldecor vertelt het verhaal van de decorschilders die de podia van theaters en schouwburgen omtoverden tot een andere wereld


Door: Bruno Forment
Boekenrubriek: Rouge Lointain

Prachtig uitgegeven naslagwerk over oude theaterhuizen en hu bewonders, de -vaneigens- dieprode omslag omvat prachtige foto's van wat intussen verdwenen is of op het punt staat te verdwijnen.


Door: André Soupart
Boekenrubriek: Moments Before The Wind

Moments Before The Wind is een heterogene verzameling aantekeningen over scenografie die een kijkje biedt in de poetische en artistieke praktijk van Jozef Wouters.


Door: Jozef Wouters
OISTAT verenigt theaterexperts, ook in coronatijd

OISTAT, de internationale organisatie voor scenografen, theaterarchitecten en technici, zoekt al meer dan 50 jaar de verbinding tussen disciplines. Kennis uitwisselen ging tot nu toe offline, met reizen en excursies. Maar wat gebeurt er in deze tijd en op welke manier helpt interdisciplinaire kennis uitwisseling het vak vooruit? 


Door: Paulien Derwort en Maaike Westinga
De geschiedenis van de draadloze microfoon

Met de regelmaat van een digitale klok publiceren we in dit magazine over frequenties en de problemen rond bandbreedte. Daarin kijken we met onze partners van PMSE steevast naar de toekomst. Dit jubilieum nummer is een goede gelegenheid om deze keer even stil te staan bij de duizelingwekkende evolutie die de technologie de laatste decennia heeft doorgemaakt. We kunnen bijvoorbeeld beginnen bij de bron: het eerste stukje technologie dat de artiest met de apparatuur verbindt.


Door: werkgroep PMSE.be
Welk huis bouwen we op welke fundamenten?

Terugkijken op 40 jaar BASTT en STEPP kan niet zonder blik op de toekomst. Er is, zoals je eerder kon lezen in dit magazine, in 40 jaar niet aflatend en met vereende krachten gewerkt aan goede fundamenten voor de brede culturele sector. Het leggen van de fundamenten is echter nooit af. 


Door: Bert MoermanJaargang 10
Nr. 140 - 06/2021
Redactie STEPP Magazine
E-mail: info@stepp.be
  Dit nummer bestellen
  Op zoek naar een specifiek artikel ? Consulteer dan hier de volledige index van artikels uit Bastt-Aktualiteiten, Proscenium en STEPP-magazine.
© 2021 STEPP vzw. Alle rechten voorbehouden. D&D by Invoke Mediaworks.