Home
Sponsormogelijkheden

Nieuwsbrief

Abonneer je nu op onze elektronische nieuwsbrief!

Social Media

Ook STEPP heeft een eigen facebookpagina!
Bezoek ons

STEPP kan je ook vinden via LinkedIn!
Bezoek ons

Volg STEPP op Twitter!
Bezoek ons

STEPP MAGAZINE

Driemaandelijks magazine voor theatertechniek, theaterarchitectuur en scenografie. Nummer:

Inhoud van magazine Nr. 141:

Toneelgordijnen voor theaters: een uitgebreide handleiding

Theatertextiel en toneelgordijnen is zo'n artikel dat je niet alle dagen aankoopt. Tussen twee bestellingen door wil het aanbod en de technologie al eens een paar generatiewissels doen. Vandaar dat een handig overzicht van de markt veel kan onthullen. We doen hier één en ander uit de doeken. 


Door: Ivo Kersmaekers
Een feest voor de Zennetuigen

Het Vondel krijgt een nieuwe tribune.


Door: Jan Decalf
Laat het publiek binnen

EINDELIJK ... Eindelijk ... eindelijk is volgens mij nu wel het meest gepaste woord, nu de theaterwereld weer kan doen waar ze voor bestaat. Eindelijk gaan we weer van start met een nieuw theaterseizoen, eindelijk kunnen we de mensen weer even los laten komen van hun dagelijkse beslommeringen en eindelijk even weg varen naar een wereld waar we corona kunnen vergeten. 


Door: Davy Boutsen
Les hommes de l'ombre (Claire Allard)

Vrijwel alles wat in deze beelden staat, hebben we al eensgezegd. Maar zelden met zoveel kracht de nagel op de kop. Dit is een prachtig fotoboek waarin de Brusselse fotografe Claire Allard verslag doet van twintig jaar achter de gordijnen. De beelden zijn zo veelzeggend dat we er ook een selectie inhet portfolio hebben gestoken.


Wind uit de Wetstraat: over ventilatie en het ventilatieprotocol

Op 12 mei kopte VRT NWS: "Vrijheid, met de V van ventilatie: hoe luchtkwaliteit de komende maanden een cruciale rol zal spelen." Cru gezegd, daar waren ze in Nederland na een week al achter. Soit, het heeft daar ook niet geholpen. We hebben ondertussen inderdaad een behoorlijke promo-campagne voor CO2-meters gezien, gegoochel met PPM-curvers en door talloze betogen rond het belang van ventilatie zijn we ondertussen allemaal ventilatieexperts. Voor velen onder ons trapt dit artikel dus ongetwijfeld heel wat open deuren in. Maar ziet iedereen door het bos de bomen nog? 


Door: Bert MoermanJaargang 11
Nr. 141 - 12/2021
Redactie STEPP Magazine
E-mail: info@stepp.be
  Dit nummer bestellen
  Op zoek naar een specifiek artikel ? Consulteer dan hier de volledige index van artikels uit Bastt-Aktualiteiten, Proscenium en STEPP-magazine.
© 2022 STEPP vzw. Alle rechten voorbehouden. D&D by Invoke Mediaworks.