Home
Sponsormogelijkheden

Nieuwsbrief

Abonneer je nu op onze elektronische nieuwsbrief!

Social Media

Ook STEPP heeft een eigen facebookpagina!
Bezoek ons

STEPP kan je ook vinden via LinkedIn!
Bezoek ons

Volg STEPP op Twitter!
Bezoek ons

ESSENCE - EUROPEAN SOUND SPECIALIST EDUCATION AND CURRICULUM EXCHANGE

Het doel van het project is een European Sound Specialist-kwalificatie (ESS) op EQF-niveau 5 (MBO+) creëren voor de live-evenementenindustrie die gemakkelijk nationaal kan worden geïmplementeerd en internationaal wordt erkend. Ons doel is om het tekort aan dergelijk personeel op de huidige arbeidsmarkt aan te pakken en de uittocht van gekwalificeerde specialisten in de nasleep van de COVID-19-crisis naar andere industrieën tegen te gaan.

Door dit te doen, willen we bestaande hiaten in het beroepsonderwijs en -opleiding op het gebied van live geluidstechniek opvullen, degelijk technisch onderwijs ontwikkelen en verbeteren, en transnationale mobiliteit van werknemers en studenten bevorderen, evenals interculturele vaardigheden. Bovendien willen we een sterk netwerk van organisaties uit de evenementenbranche smeden voor toekomstige samenwerking, en in het algemeen een Europees perspectief op onze branche aanmoedigen bij onze leden en belanghebbenden in het algemeen.

In de loop van het project zullen we verschillende projectbijeenkomsten houden in alle partnerlanden om inzicht te krijgen in de best practices, werkomgevingen en uitdagingen van onze Europese buren in ons vakgebied. Om de projectresultaten in onze branche te verspreiden, zullen we multipliers organiseren met presentaties en discussies over onze resultaten, meestal op dezelfde locatie tijdens grote branche-evenementen om de impact te maximaliseren. Nadat we onze resultaten hebben voltooid, zullen we contact opnemen met geïnteresseerde aanbieders van opleidingen om de implementatie van de European Sound Specialist-kwalificatie te vergemakkelijken.

We zullen drie schriftelijke resultaten publiceren, waarvan twee onderzoeken naar respectievelijk de huidige stand van het specialistisch geluidsonderwijs en de vraag naar geluidsspecialisten. Het derde is een uitgebreid curriculum en een leerboek voor de European Sound Specialist (ESS), gebaseerd op de lessen die zijn geleerd bij het samenstellen van de eerdere resultaten. We verwachten dat de ESS-kwalificatie op nationaal niveau wordt aangenomen, in eerste instantie door de landen die in dit project zijn vertegenwoordigd en later door anderen, en dat deze implementaties wederzijds worden erkend. We hopen dat ons netwerk van projectpartners zal leiden tot toekomstige samenwerking en in de toekomst zal worden versterkt door aanvullende formele en informele partnerschappen.

Je kunt helpen door onze enquete in te vullen. Ben je geluidstechnicus, werkgever van geluidstechnici of werk je met geluidstechnici? dan zijn we zeer benieuwd naar je mening? het invullen kost 10 - 15 minuten van je tijd.

Ik ben geluidstechnicus
Ik ben werkgever van geluidstechnici
Ik werk met geluidstechnici (bijvoorbeeld artiest of producer)

 

© 2024 STEPP vzw. Alle rechten voorbehouden. D&D by Invoke Mediaworks.