Home
Sponsormogelijkheden

Nieuwsbrief

Abonneer je nu op onze elektronische nieuwsbrief!

Social Media

Ook STEPP heeft een eigen facebookpagina!
Bezoek ons

STEPP kan je ook vinden via LinkedIn!
Bezoek ons

Volg STEPP op Twitter!
Bezoek ons

GELUID

LITERATUURCATEGORIEEN

Handboek PA-Techniek
EBNER, M., z.p., Elektor International Media BV, 2004, 0 blz., ISBN 9789053811689, € 39,50, Ned.

PA staat voor Public Address. Onder deze verzamelnaam vallen bijvoorbeeld de geluidsinstallaties, zoals die door popgroepen bij een live-optreden worden gebruikt. Het thema Public Address is in dit boek over verschillende onderwerpen verdeeld. Het eerste deel behandelt de basiskennis en verklaart begrippen uit de elektro-akoestiek, de gebruikelijke eenheden en de eigenschappen van geluid.

Dan volgen de losse componenten in een PA-installatie: kabels, signaalbronnen, mengtafels, effectapparatuur, luidsprekers en boxen, eindtrappen en de monitorinstallatie. De grote verscheidenheid en de zeer uiteenlopende uitrusting van de beschreven apparatuur maakt dit hoofdstuk bijzonder interessant. De met dit hoofdstuk verworven kennis zal o.a. zijn nut hebben bij aankoopbeslissingen en ertoe bijdragen om miskopen te vermijden.

Op de CD-ROM bij dit boek o.a. een aantal speciaal voor dit boek opgenomen WAV-bestanden met een demonstratie van verschillende effecten. Daarnaast bevat de CD-ROM het (shareware-) programma "Audiotester": een twee-kanaals FFT-analyser.

De auteur, afgestudeerd in de theatertechniek en al meer dan 15 jaar in het technische theatervak, maakt u in dit boek deelgenoot van zijn jarenlage ervaring met Public Address systemen.


Microfoons in theorie en praktijk
GÖRNE, T., z.p., Elektor, 2009, 336 blz., ISBN ISBN 9789053812303, € 34.50, Ned.

Bij Elektor International Media is de geheel herziene en uitgebreide uitgave van het boek ‘Microfoons in theorie en praktijk’ verschenen. Een bijzonder boek met maar liefst 336 pagina’s. De eerste helft van het boek geeft een inleiding in de geluids- en microfoontechniek. Van de uitbreiding van het geluid en het ruimtelijk horen via de werking van de verschillende microfoontypen en stereo- en surround-opnamemethoden tot en met de aansluittechniek. In de tweede helft van het boek gaat auteur Thomas Görne in op het gebruik van microfoons in de praktijk. Naast tips voor de keuze van de juiste microfoon en een uitgebreide bespreking van typische problemen bij de opstelling van microfoons, komt ook het gebruik van microfoons in de studio, op het podium en bij filmopnamen aan bod.


The sound reinforcement handbook
DAVIS, G., z.p., Hal Leonard Corporation, 1989, 412 blz., ISBN ISBN 9789053812303, Eng.

Sound reinforcement is the use of audio amplification systems. This book is the first and only book of its kind to cover all aspects of designing and using such systems for public address and musical performance. The book features information on both the audio theory involved and the practical applications of that theory, explaining everything from microphones to loudspeakers. This revised edition features almost 40 new pages and is even easier to follow with the addition of an index and a simplified page and chapter numbering system. New topics covered include: MIDI, Synchronization, and an Appendix on Logarithms.


Algemeen
Dans
Fotografie
Geluid
Infrastructuur
Kunstgeschiedenis en kunstfilosofie
Licht
Magazines
Management, onderhandelen
Scènetechnieken
Scenografie
Speciale uitgaven
Veiligheid
Vormgeving, kleurenleer
© 2021 STEPP vzw. Alle rechten voorbehouden. D&D by Invoke Mediaworks.