Home
Sponsormogelijkheden

Nieuwsbrief

Abonneer je nu op onze elektronische nieuwsbrief!

Social Media

Ook STEPP heeft een eigen facebookpagina!
Bezoek ons

STEPP kan je ook vinden via LinkedIn!
Bezoek ons

Volg STEPP op Twitter!
Bezoek ons

THEATREUROPE

TheatrEurope

www.theatreurope.eu

theatrEurope is een vereniging van theater- en toneelbeoefenaars, leerkrachten en studenten van alle landen van Europa. Het biedt individueel lidmaatschap aan van een vereniging die zich focust op het samenwerken en het realiseren van actieve projecten. Het promoot een grotere verstandhouding tussen alle praktische gebieden via een interdisciplinair creatief netwerk, ontwikkeling en aanmoedigen van levenslang leren, en het begeleiden en ondersteunen van naar buiten komend talent.

theatrEurope werd opgericht door Europese professionals op het vlak van praktijk en onderwijs die samenwerkten in het OISTAT-project “Scenofest 2007” (in het kader van de Praagse Quadriënale). Het is de bedoeling dat de principes ontwikkeld door OISTAT gevolgd worden en dat er samengewerkt wordt met de OISTAT-centra om op Europa gerichte activiteiten te ontwikkelen.

Doel van de vereniging

  • Het bevorderen en ondersteunen van de studie en het behoud van ons Europees erfgoed in de podiumkunsten, op scenografisch, architecturaal en theatertechnisch gebied.
  • Het bevorderen en ondersteunen van de erkenning van de tot de podiumkunsten gerelateerde beroepen in een Europese context.
  • Het belichten en bevorderen van de Europese theatercultuur en haar regionale verscheidenheid en samenwerking.
  • Het bevorderen van transparantie, van uitwisseling van kennis en van vernieuwingen tussen individuen en organisaties zowel Europees als wereldwijd.
  • Het bevorderen en ondersteunen van Levenslang Leren en onderwijs in de podiumkunsten.
  • Het bevorderen en vergemakkelijken van de internationale mobiliteit en de uitwisseling van leraars en professionele beoefenaars in ons vakgebied.
  • Het bevorderen van de internationale samenwerking tussen de verschillende actoren in het podiumtechnische en scenografische veld, met respect voor de verschillende culturen.

theatrEurope tekende o.m. mee voor de organisatie van Wood and Canvas (and rabbit glue) in the modern world, en ook de presentatie "Heritage Theatre Machinery: unexpected possibilities in contemporary productions" reist de wereld rond.

© 2024 STEPP vzw. Alle rechten voorbehouden. D&D by Invoke Mediaworks.