Home
Sponsormogelijkheden

Nieuwsbrief

Abonneer je nu op onze elektronische nieuwsbrief!

Social Media

Ook STEPP heeft een eigen facebookpagina!
Bezoek ons

STEPP kan je ook vinden via LinkedIn!
Bezoek ons

Volg STEPP op Twitter!
Bezoek ons

SCENOGRAFIE & ONTWERP

Laatste update: 30/10/2023

Scenografie is het ontwerpen van en beslissen over alle onderdelen van een toneelproductie die de scène maken tot wat ze moet zijn om de correcte sfeer van de voorstelling te bewerkstelligen, dit alles in overleg met de regisseur. De scenografie is het vak van de theatervormgever.

Ontwerp en keuze van rekwisieten, kostumering, decorontwerp, belichting en achtergrondgeluid behoren tot de uitgebreide verantwoordelijkheden van de scenograaf. (bron: Wikipedia)

Opleidingen
OISTAT Design Workgroups
STEPP-Werkgroep scenografie
Activiteiten
Literatuur
Meer info & links

 

 

Opleidingen

Deeltijds Secundair Onderwijs:

Hoger Onderwijs - Professionele Bachelor:

Hoger onderwijs - Master:

Hoger Onderwijs - Postgraduaat:

Hoger Onderwijs - Internationaal:

 

 

OISTAT Design Workgroups

OISTATBinnen OISTAT, waarvan STEPP het Belgian Centre is, zijn verschillende werkgroepen inzake de scenografische materie actief. Volg hier de werkzaamheden van resp. de Performance Design Workgroup, de Costume Design Workgroup, de Space Design Workgroup, de Sound Design Workgroup en de Lighting Design Workgroup.

 

 

STEPP-Werkgroep Scenografie

STEPPBinnen STEPP zijn 6 themawerkgroepen actief, die de inhoudelijke lijn van STEPP uitzetten. Wil je actief deelnemen aan de STEPP-Werkgroep Scenografie, neem dan contact op met werkgroepvoorzitster Rose Werckx.

 

Het netwerk van scenografen en ontwerpers van STEPP volgt actuele tendensen in de scenografie en het ontwerp op, en communiceert met tijd en stond een greep uit die tendensen naar een breder publiek via ons tijdschrift, symposia, en andere activiteiten. Om een gezonde discussie over deze thema’s aan te houden komt het netwerk 2x per jaar bijeen.

Deelnemers eerste meeting:

Barbara Vandendriessche
Bart Vandeneynde - A.Pass
Chris van Goethem - Rits / KASKA
Lien Wauters - Sint-Lukas

 

 

Activiteiten


Bekijk hier het PQ-Archief (sedert 1967) 

 

 

Lees ook:


 

Meer info & links

In de groep Techniek & Infrastructuur, het STEPP-forum via Kenniskantoor, kan je ook terecht voor je vragen, weetjes en ideeën inzake Scènetechnieken, zowel voor de beginner, de pro als de nerd.

Bezoek de Blog des scénographes en Belgique, powered by ATPS

 

Archief STEPP-Magazine/Proscenium:

 

ZichtlijnenConsulteer hier het archief van scenografiegerelateerde artikels uit Zichtlijnen, het magazine van onze Nederlandse zustervereniging VPT.

 

 


 

 


 

 

 

© 2024 STEPP vzw. Alle rechten voorbehouden. D&D by Invoke Mediaworks.