Home
Sponsormogelijkheden

Nieuwsbrief

Abonneer je nu op onze elektronische nieuwsbrief!

Social Media

Ook STEPP heeft een eigen facebookpagina!
Bezoek ons

STEPP kan je ook vinden via LinkedIn!
Bezoek ons

Volg STEPP op Twitter!
Bezoek ons

OIRA - ONLINE INTERACTIVE RISK ASSESSMENT

(Lees hier de volledige OIRA-projectnota)

 

Als je actief bent in de Live Performance-sector ben je ongetwijfeld al situaties tegengekomen waar gezondheids- of veiligheidsproblemen voor cast & crew aanwezig waren. De Live Performance-sector omvat artistieke producties en werkplekken met zo'n diversiteit aan elementen, dat zij een enorme uitdaging kunnen zijn op vlak van gezondheid en veiligheid op het werk. Wanneer men bedenkt dat het o.a. gaat over technische elementen i.v.m. decor, rigging en podium; werken boven of onder een speelvlak of in ateliers; chemische of schadelijke stoffen die kunnen gebruikt worden bij special effects; frequente hoge geluidsniveau's; werken in het donker; het aspect "touring"; de aanwezigheid van een publiek; dan wordt duidelijk dat een speciale sector-specifieke benadering van vitaal belang is.

De OIRA-tool voor de Live Performance sector werd ontwikkeld om zalen, productiebedrijven en elkeen die actief is in de sector een leidraad te geven om veiligheids- & gezondheidsissues aan te pakken. De tool biedt een praktische hulp om een veiligheids- en gezondheidspolicy in te voeren met duidelijke richtlijnen om risico's maximaal te beperken. Een gestructureerde aanpak, op Europees niveau trouwens, moet uiteindelijk tot een grote stap voorwaarts leiden op vlak van veiligheid en gezondheid in onze sector.

De OiRA-tools maken risico-analyse bereikbaar en haalbaar voor kleine en middelgrote ondernemingen. De OIRA-tools, die worden ontwikkelend voor uiteenlopende sectoren, zijn steeds vrij te downloaden en gebruiken. De OIRA-tool voor de Live Performance-sector werd ontwikkeld op Europees niveau zodat hij ook toepasbaar voor internationaal reizende producties.

De tools voor live produkties (venues & productions) zijn beschikbaar in het engels en het spaans; een nederlandse vertaling staat op de roadmap.

 

Meer info op de OIRA-projectwebsite of via deze video

Klik hier voor de rechtstreekse link naar de OIRA-tools specifiek voor Live Productions

 

Lees ook:

Bekijk hier de presentaties van de voorstelling van de Nederlandstalige versie van OIRA voor de podiumkunsten:
© 2024 STEPP vzw. Alle rechten voorbehouden. D&D by Invoke Mediaworks.